Monday, October 31, 2011

Bunga Kucai dengan Kupang

Juga menu makan tengahari hari minggu semalam. Kupang pemberian adik saya Mummy.. Sangat-sangat segar.. Mummy beri yang segar dan Abah tolong rebus untuk saya hik3.. Maaflah.. Saya tak pernah mengendalikan kupang.. Lepas ni bolehlah saya cuba heheh..
Saya gandingkan kupang dengan bunga kucai.. Biasanya saya masak bunga kucai ni dengan udang.. Kali ni ubah selera.. Saya masak awal kerana anak saya Adam mau bermain badminton lepas Zohor. Kalau kekenyangan macam mana nak main kan..
Gambar bunga kucai sebelum dimasak seperti di bawah ini dari blog Sis-Lin..



Bahan-bahan: Kupang (yang telah direbus), bunga kucai, bawang kuning/Holland, bawang putih*, halia*, cili padi*, air panas, garam dan minyak masak.

:: Bahan bertanda * ditumbuk.
:: Bunga kucai dibahagikan kepada 2 iaitu dari pangkal hingga ke tengah (separuh) dan sebahagian lagi dari tengah hingga ke hujung.

Uuuiii berasap-asap..!! Tirrrgudaaaa takkk..!! :D 

Cara-cara:  Rendamkan bahagian yang dari pangkal hingga ke tengah dengan air panas dan tepikan. Bahagian ini saya rendam dahulu kerana ia lebih keras dan lama sedikit dimasak untuk melembutkannya. Jadi ia juga cara saya mengelakan bahan-bahan lain dimasak terlebih lama. Tumis bahan yang ditumbuk, diikuti bawang kuning/Holland. Kemudian masukan bahagian bunga kucai yang direndam dan kacau. Masukan pula baki setengah bahagian bunga kucai tadi bersama kupang. Ketika ini kupang akan mengeluarkan airnya sendiri dan tambahkan garam. Kacau dan sedia dihidang.



*pssttt! Maknanya sehari ini saja sudah empat biji cili padi melengkapi menu kami heheh ;-)

Brown Rice Vermicelli @ Brown Rice Bihun

Tu diaaa.. Serabut nampaknya gambar yang diambil terus dari kuali :D


Assalamualaikum. Semoga semua sihat sejahtera.. Sengaja mahu tayang hasil tangan tersangat sederhana.. Minggu lalu sangatlah sibuk dengan kerja.. Alhamdulillah.. Mudah-mudahan bertambah rezeki saya, Amin. Sarapan pagi minggu semalam bihun goreng.
Al-kisah nak berkongsi cerita.. Saya sebenarnya nak masak Nasi Goreng Kampung kerana malamnya masak nasi lebih sikit konon nak buatlah pagi minggu semalam. Tanpa tengok dulu periuk nasi, saya siapkanlah bahan, apakan daya baki nasi yang tinggal terlalu sedikit.. makanya berubahlah menu tapi kekallah bahan yang sedia ada..
Saya ni dah tak cukup memberi tumpuan ker..?, tanya sendiri.. Sampai perkara yang perlu di buat dulu diabai dan sibuk tumpu perkara kemudian..?
Saya ni beginilah.. Kalau sesuatu yang kecil begini saya tersedar, saya akan cepat bertanya sendiri dan mencari punca.. Kemudian sematkan dalam hati dan ingatan agar tak berulang.. Lecehkan saya ni heheh.. Ini perkara kecil, tapi besar pada diri saya..




Bahan-bahan:
Brown Rice Vermicelli @ Brown Rice Bihun
Sawi
Carrot
Taugeh
Cili padi*
Bawang Merah*
Bawang Putih*
Ikan Bilis*
Garam
Minyak Masak
Air

:: Bahan bertanda * ditumbuk bersama

Cara-cara: Celurkan bihun hingga lembut, tos dan asingkan. Kemudian tumis bahan tumbuk hingga garing. Kemudian masukan bihun diikuti sawi, carrot dan taugeh. Masukan garam dan kacau hingga sebati dan sedia dihidang.


Baru mau ngap..! Anak saya Adam mau saya sediakan dua biji telur goreng hancur.. Alasannya kerana bihun goreng saya tiada seafood.. Sebenarnya saya sengaja tak masukan bahan-bahan lain selain sayur kerana  untuk menu makan tengahari saya sudah rancang nak masak kupang :)



*pssttt! Jangan pertikai kenapa bihun saya tak menampakan adanya cili padi meski dalam senarai bahan-bahan tertera 'cili padi' ya.. Kerana saya hanya letak 2 biji hik3.. Jadi taulah kannn! Nasi Goreng Kampung saya kalau jadi pun tak semengah pedasnya kui3.. lalalalalalalala

Sunday, October 23, 2011

Kek Batik


Layan kek batik dari saya. Saya rujuk dari dapur Kak Ummi ~ Home Sweet Home.. Saya copy paste seluruhnya dari Kak Ummi untuk rujukan kalian yang ingin mencuba ya..

KEK MARIE BATIK 
Resepi : Ummi @ Home Sweet Home 

Bahan-bahan:
 

  • 600 gm biskut marie - patah 4
  • 250 gm mentega 
  • 4 biji telor gred A - pukul sikit
  • 3/4 tin kecil susu pekat manis (boleh juga 1/2 cwn susu + 1/4 cwn gula)
  • 1/3 cawan serbuk koko (akak guna jenama Van Houten) 
  • 1/3 cawan air
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 1 sudu kecil nescafe 




Cara Membuat:- 
  1. Griskan loyang 9 x 9 x 3 inci dengan mentega rata-rata, ketepikan.
  2. Campurkan kesemua bahan kecuali biskut ke dalam kuali. 
  3. Masak atas api perlahan hingga sikit pekat dan berkilat. Tutup api. Cepat-cepat masukkan biskut. Gaul rata-rata. 
  4. Kemudian tuangkan/cedukkan adunan ke dalam loyang dan tekan padat dan rata dengan sudip atau penekan kek lapis. 
  5. Masukkan dalam fridge lebih kurang 1 - 2 jam. Bila nak makan keluarkan lebihkurang 1/2 jam, baru lembut dipotong. SELAMAT MENCUBA... 

Usah banding ya hasil skill Kak Ummi dengan saya hihi.. Tentunya 'jauh panggang dari api'.. Tapi kan.. Manyak sedap wo! Mau jari yang biasa tak diendah, dijilat penuh nikmat lalalalalalala.. :-)

Friday, October 21, 2011

Jemput-jemput Ikan Bilis


Assalamualaikum. Selamat pagi.. Salam sejahtera.. Semoga hari ini lebih baik dari semalam.. Jamu mata dengan jemput-jemput saya ini.. Jemput-jemput macam ini pun nak tayang..?. Maaflah kalau post saya ini menimbulkan jelak.


Untuk jemput-jemput kali ini saya guna tepung gandum, ikan bilis, daun bawang, daun sup, bawang kuning/Holland, garam, air dan minyak untuk menggoreng.


Tuesday, October 18, 2011

Cinta Hati Terbaru... Encik Ahmad! Encik Ahmad!


Bila hati sudah suka.. Saya cari juga sampai jumpa.. Dulu masa mengidam, tidak pula begini mengada-ngada.. hihi.. Saya ini beginilahlah lakunya. Mengetahui teh ini kala sering mengunjungi blog indah Kak Jun empunya blog Cupcakekasih.. Kalau ada agreement, Kak Jun pasti sudah dapat percent.. Iklankan berbayar hihi..


Kemudian ingin benar mengenali teh yang menjadi teman pagi empunya blog tersebut. Bagusnya sekarang ini kita boleh mencari apa yang dihajati dengan mengoogle saja.. Saya temui Ahmad Teas


Terdapat banyak pilihan.. Antara yang saya boleh nampak tersusun di rak selain Lemon & Lime ialah Manggo, Strawberry dan Green Tea..
Saya cari yang sama dengan pilihan Kak Jun 'English Breakfast Tea', tapi tiada.. Tak mengapalah.. Saya cuba Lemon & Lime ini dahulu.. Kalian pun boleh cuba ya dan saya beli di Jusco Aeon Tebrau Johor Bahru..

Dari web Ahmad Teas 



*pssttt! Sari... Kak Zuwaidah.. Oh Oeya sudah ketemu Cinta Hati Terbaru.. huhuuuuu :)

Monday, October 17, 2011

Nasi Goreng Daging


Assalamualaikum.. Selamat pagi.. Semoga kita semua sihat sejahtera dan bahagia.. Nak share juga Nasi Goreng Daging pagi minggu semalam di sini.. Boleh juga jadi idea untuk sarapan esok pagi kalian heheh.. Anak saya Adam sedikit kais-kais pagi sebab tak gemarkan daging lembu tersebut.. Alahai anak Mama yang pandai..


Bahan-bahan: Nasi, daging (rebus dahulu dengan halia, bawang putih dan garam), kucai, carrot, bawang kuning/Holland, bawang putih, lada sulah, garam dan minyak untuk menumis.

Cara-cara: Tumis bawang hingga kekuningan. Kemudian masukan daging (bersama sedikit air rebusan) dan kacau. Masukan nasi diikuti kucai dan carrot bersama lada sulah, kacau sebati dan tambahkan garam.


Semudah A B C nak buat nasi goreng.. Cuma adakalanya Encik Malas kuat sungguh pengaruhnya pada badan dan minda :D

Sunday, October 16, 2011

Daging masak halia


Saya jarang sangat masak daging lembu.. Anak saya Adam memang rasa terpaksa betul kalau saya suruh makan daging lembu.. Kalau ayam tak pernah menolak.. Tak payah pelawa pun dia ngappp!.. Puas juga saya pujuk Adam rasa masakan saya ni.. Tapi kalau dah dia tak suka, penat saya pujuk entertain sikit je dia..


Bahan-bahan:
Daging lembu (dihiris kecil dan nipis)
Halia*
Bawang kuning/Holland
Bawang putih*
Lada hitam* (Saya guna serbuk)
Daun bawang
Kicap soya pekat
Sos cili
Garam
Gula
Air
Minyak untuk menumis

*dibahagi dua iaitu sebahagian ditumbuk dan bakinya dihiris kecuali lada hitam.

Cara-cara: Perap daging dengan bahan yang ditumbuk iaitu halia, bawang putih dan lada hitam (Saya perap 1 jam). Panaskan minyak dan goreng daging (hingga lembut/empuk). Tambah sedikir air dan masak hingga sedikit kering dan pekat. Kemudian masukan halia, bawang besar, bawang putih, lada hitam (optional, kalau rasa dah mencukupi tak perlu tambah), kicap soya pekat, sos cili, garam dan gula. Kacau sebati. Akhir sekali masukan daun bawang. 


Peria dan Kucai

Assalamualaikum.. Selamat berhari minggu.. Semoga semua sihat sejahtera dan bahagia.. Meh tengok apa yang saya masak untuk makan malam semalam..


Baki sebiji lagi peria saya jodohkan dengan telur.. Saya tak berapa suka dicampurkan dengan telur sebenarnya.. Memandangkan tarikh 'guna sebelum' yang tertera pada bekas telur sudah hampir, saya ikhtiarkanlah juga untuk tidak membazir.. Ingatan Adam saya tak lupa.. "Jangan membazir Mama.. sahabat syaitan".. Pandai anak Mama..

Bahan-bahan: Peria, telur, bawang kuning/Holland, bawang putih, garam, minyak untuk menumis.

Cara-cara: Tumis bawang hingga kekuningan. Masukan telur. Kemudian masukan peria dan kacau. Tambahkan garam secukupnya.


Oleh kerana anak saya Adam belum boleh terima rasa peria, saya masakan kucai untuknya. Ringkas saja saya ini kan hihi..


Bahan-bahan: Kucai, lobak merah, fish cake, bawang kuning/Holland, bawang putih, garam, minyak untuk menumis.

Cara-cara: Goreng fish cake, tos dan asingkan. Tumis bawang hingga kekuningan. Masukan kucai dan carrot, kacau. Masukan fish cake dan tambahkan garam.

Saturday, October 15, 2011

"SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ..."


Pantun.. pantun..
Eh! tak sempatlah!
Klik sini kalau mau tau apa kes ya ;-)

Thursday, October 13, 2011

Kuey Teow Goreng Pantang


Assalamualaikum. Selamat pagi.. Salam ceria.. Semoga hari ini lebih baik dari semalam, Amin. Lagi nak share resepi mudah dari saya. Bukan mesti untuk dicuba. Jamu mata saja pun ok juga heheh.. Kenapa pantang? Sebab kuey teow kosong je ni.. Yakni saya tak letakan sebarang makanan laut atau ayam atau daging.

Bahan-bahannya : Kuey teow, kucai, fish cake, bawang hijau/kuning, kicap pekat, garam, gula dan minyak untuk menumis. (Sukatan mengikut keperluan).

Cara-caranya: Goreng fish cake, tos dan asingkan. Tumis bawang diikuti kucai. Masukan kuey teow dan kacau. Kemudian masukan fish cake, kicap pekat, garam dan gula secukup rasa. Kacau hingga masak. Sedia dihidang.


*pssttt! Agak-agak tak tertelan dengan makanan 'tawar' macam ni, jodohkanlah dengan sambal tumis atau cili jeruk atau sotong sambal atau kerang sambal atau apa saja yang pedas, yang pastinya membantu heheh..

Wednesday, October 12, 2011

Peria Idaman


Peria ini ya.. Bukan Jejaka idaman heheh.. Menu ringkas makan malam yang di heboh-hebohkan (eh! heboh kerrr..?!) semalam. Segala keperluan menghasilkannya ada di sini


Saya tak letak cili dan tidak rendam peria dalam air garam.. Derhaka sikit.. Pahit yang sedap.. Yang dari saya hanya yang ringkas saja heheh..

Tuesday, October 11, 2011

Video HOT!! Peria Katak!!

video

Video HOT?!! Ahhh! Hot lah sangattt.. Terima kasih Alam Sari untuk video mu ini. Kadang-kadang diulang-ulang menu yang sama selagi belum jemu. Pahit peria ini saya sangat suka.


Dalam video ini perianya direndam dengan air garam untuk mengurangkan rasa pahit, tapi saya sukakan pahit peria yang asli. Jadi aksi tersebut tidak saya tiru di rumah heheh. Menu malam ini wink! wink! ;-)

*pssttt! Nape pulak time kat gambar cenggitu.. Tak betul tu.. Jam 13:++ patutnya.. Oh! Camera ku di godam!!!

Saturday, October 8, 2011

Swimming @ Berenang

Aktiviti terbaru anak saya, Adam. Berenang.. Mak layan aje.. Sibuk ker Mak.. Penat ker Mak.. tolak tepi. Anak nak beraktiviti.. Ye aktiviti yang sihat. Senang kawal sebab tanpa kenderaan menghantar, anak tak boleh sampai. Jadi, Mak kena hantar.. Senang kerja Mak nak monitor.. Tau anak buat apa.. Nampak karektor anak di luar.. Tau dengan sapa anak berkawan..
Bila Mak dah setuju, maka Mak kena modal.. Modal pakaian renang. Swimsuit omputih kata.. Mak rasa tak murah.. Tapi Mak tau, modal sekali saja.. Belikan juga.. Sokong aktiviti anak macam ni lah.. Mak kena buat juga.. Tanggungjawab Mak..


Anak pilih yang anak suka.. Under estimate, Mak ikut aje.. Suruh anak pilih, sengaja mau tau fikiran anak macam mana.. Ye, yang dipilih inilah, Mak pun suka. Pandai anak Mak.


Bersahaja anak melayan jiwa.. Anak gembira.. Mak bahagia.. Segala rasa, segala perkara.. kongsi berdua.. 


Haikal dan Yew Hong apit Adam..


Adam bersama Harith, Yew Hong dan Danish.. Haikal di mana kamu..?

Sayang anak Mama.

*Jam 3 petang Kelas Fardhu Ain.. Mak perlu hantar dan tunggu hingga jam 5 petang..

Yonex Armotec 250 Badminton Racket dan Yonex Ergoshape Shoes

Saya pemain badminton. Percaya tak..?!. Pemainlah sangat..! Mau mencebik kawan-kawan saya sebut 'pemain' haha.. Ini cerita dah lama berlalu. Jaguh saya tak sampai mana pun hihi.. Aktiviti ini sudah tidak menjadi agenda penting. Memenuhi aktiviti anak, atau mudahnya, menjadi driver anak sudah cukup tidak mengizinkan saya beriadah mengikut kesukaan. Pengorbanan juga namanya kan. Pasti yang telah menjadi ibu faham benarlah keadaan ini.
Ini badminton racket dan kasut terakhir kesayangan saya, Yonex Armotec 250 Badminton Racket dan Yonex Ergoshape Shoes.. Sayang wo..! Kadang-kadang merayu anak meminjam hihi.. Saya perlu kedekut beri pinjam pada anak waktu itu sebab saya belum yakin Adam boleh 'menjaga' racket ini. Apatah lagi dibuat tongkat erkkk..! Lagipun saya tidak suka emosi bimbang membelenggu diri saya ketika racket ini tidak di depan mata. Pasal racket saja pun.. Aduh.. Apalah saya ini..


Ahad lalu saya dengan rela hati meminjamkan racket kesayangan ini buat anak tunggal tersayang, Muhammad Adam Lutfi. Saya sudah sedia. Adam telah meyakinkan saya haha.. Namun saya sudah sematkan dalam hati mahu menghadiahkan Adam racket yang baru, tapi bergantung kepada kesungguhannya. Kalau sekadar sebulan hangatnya mmm.. tak payah. Doanya agar saya mampu membelikan racket yang lebih baik dari kepunyaan saya ini. Saya perlu tukar grip yang sudah daif itu.. Tercalar imej limited edition dek grip yang sudah lusuh hik3..


*pssttt! Teringin pulak nak main semula masa dok menunggu hik3.. Aje mak cari team penuhkan dewan hahaha :D

Thursday, October 6, 2011

Sesedap mulut bercakap !!

Saya didatangi kawan lama di depan pejabat petang semalam.. Saya akui sudah lebih lima kali menolak pertemuan dengannya.. Saya gelarkan saja dengan Cik Single.. Seorang IBO sebuah syarikat al-kaafiruun terkemuka..
"Oeya, senang tak 16 haribulan ni?" "Eh! Sorrylah! Aku ada barang nak buat." Jawab saya.
"Kau ni bilalah senang. Manjang tak senang." Saya senggih saja.
"Kau ni takde impian ker?! Takan taknak 'hidup senang'?! Tak fikir masa depan ker?!" Perrgghh..!! Tegak saja dia sound saya.
Sungguh! Saya tak gemar paten Cik Single yang 'takde bahasa'.
"Sorrylah! Anak aku nak exam, start 12 haribulan." Terus terang saya.
"Alah! Habis! Kau sampai bila nak kerja ni?! Kalau kau tak masuk A*****, sampai bila-bilalah 'hidup macam ni'. Aku tak. Aku nak hidup senang lenang. Dengan A***** aku boleh hidup senang lenang."
Sungguh! Saya mulai panas hati. Saya marah! Melampau sungguh fikiran negatif Cik Single terhadap 'hidup' saya. Kalau tidak, takan macam tu sekali dia sebut 'hidup macam ni'..!! Hidup macam mana saya ni..?! Berkerjaya, berumah, berkereta, biaya anak, biaya seluruh keperluan di bahu sendiri.. mana salah saya hidup begini..?! Saya ulang sekali lagi, iye apa yang saya 'ada' sekarang mungkin tak seberapa bagi orang lain, tapi cukup untuk saya dan anak. Sesedap mulut Cik Single bercakap..!
Bercakap macam tak berTuhan! Tak sedar gaknya rezeki dari Allah. Lupa gaknya cari berkat dari rezeki. Ada ker kerana A***** baru boleh hidup senang lenang. Duit dah beraja di hati gaknya!
Saya pinggirkan soal menjaga hati. "Sorry..! Aku nak ambil anak aku." "Apalah! Macam ni je kau potong..?!" Saya biarkan saja Cik Single merungut, membebel entah apa. Geram betul saya! Saya marah! Sebab itu segera saya beredar supaya mulut pemidato saya ini tidak menambah dosa saya.
Saya usaha cari kesenangan dan kemewahan, bezanya cuma 'cara'. Takan seluruh 'luar-dalam' saya nak jaja..?! Takan saya 'mesti percaya' yang syarikat al-kaafiruun saja yang boleh beri rezeki pada saya seperti 'pegangan' Cik Single..?! Huh..!!!
Maaflah Cik Single, anda tidak akan berada didalam senarai jemputan teman-teman bersantai dan majlis saya.  Saya tidak rela emosi ini diganggu sewenang-wenangnya. Saya juga tidak rela keselesaan teman-teman yang saya undang diorak-arik oleh anda.
Sesedap mulut bercakap..! Saya ni bukan budak! Awak tu pun, bukan muda sangat Cik Single oiii..! Akai tarak..! Takde bahasa..!
Bagusnya saya ini, orangnya mampu kawal kemarahan. Tiada istilah orang sebelah kenan tempias. Meski emosi terganggu, terpukul, tersentap, saya adalah pengawal stereng kereta terbaik..! Iyelah! Saya kan nak ambil anak.. Fuh! Gilosss terbaik terapi diri hahahahaha..
Ok..! Sekarang saya mau hantar anak ke Sekolah Agama. Kemudian saya mau enak-enak menikmati Teh C Kosong.. Muahhh..!!

Wednesday, October 5, 2011

Cekodok Tanpa Tepung ?!!

Semalam petang.. sampai rumah dengan confident terus tuju fridge.. Keluarkan udang, kucai, bawang besar.. Ya.. ya.. tujuan utama nak buat cekodok.. saya panggil jemput-jemput sebenarnya.. Kemudian.. cariii punyer cariii.. punyerrr cariii.. Tepung gandum TAKDOK.. lorrr.. Nak bercekodok dengan apa.. Cekodok Tanpa Tepung gitu..?!! Dalam ingatan masih ade sebungkus yang belum dibuka.. tapi.. entahlah!.. Bagitau Adam.. Geleng kepala sambil senggih je dia.. Sedia masyukkk dengan penuh hemah bahan-bahan ku.. errmmm..

AKULAH WANITA API !!!

AKULAH WANITA API!!

Google

Baca sini
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
* psssttt! Item 1 yang takleh blah hahaha.. Please.. please.. please lah jangan nyampah hik3

Follow dan Blog List

Saya telah praktikkan dalam blog sederhana saya ini.. Sesebuah blog yang saya follow akan berada dalam blog list saya.. Jujurnya, kecuali blog politik sepenuhnya..
Sebabnya, saya berusaha untuk singgah, jenggah dan komen mana-mana blog tersebut mengikut kemampuan, kelapangan masa dan bahagia di hati saya.. Saya cuba untuk tidak ketinggalan membaca post terbaru.. Saya tidak mahu kehilangan kalian.. Tapi, andai ada yang mengundurkan diri dari mengikuti blog saya ini, saya memang sedih tapi anda tiada dosa dengan saya dan saya tiada kuasa menahannya..
Tapi saya minta maaf sangat-sangat andai ada follower saya tidak berada dalam blog list saya.. Sebabnya samada saya terlepas pandang kalian telah follow saya atau apabila saya klik profile picture, tiada links kalian untuk membolehkan saya menjengah blog kalian..
Terima kasih kepada semua yang sudi singgah, jengah, komen dan view blog sederhana ini.

Salam kenal dan salam sayang dari saya.

Wasalam.

Monday, October 3, 2011

Children's Day @ Hari Kanak-Kanak

Google

Google


*psssttt!! Mom yang kena beli hadiah untuk kawan-kawan anak tersayang.. Siap pilih tuuu Gundam.. Komik.. Ok lah setahun sekali.. jangan bebel heheh..

Saturday, October 1, 2011

Trifle Custard


Bahagianya saya.. Menerima 'trifle custard' ini.. Baru saja menerimanya dari tangan tuan buatnya sendiri.. Dekat benar rasa sayang ini.. Baru sebentar menikmatinya.. Sungguh nyaman.. Tergambar oleh saya keikhlasan pemberinya.. Bukan kerana 'trifle custard' ini diberikan kepada saya.. tapi 'pemberian' ini tidak diduga oleh saya.. apatah lagi, beliau memberi yang saya suka.. Pada saya, macamana sedap kita menikmati makanan pemberian seseorang, macam tu lah ikhlasnya dia memberi kita.. Mungkin tidak seberapa pada orang lain, tapi ia istimewa pada saya.. Sungguh saya terharu..


Saya pernah menikmati 'cheese tart' nya Ramadhan lalu.. Tapi waktu itu seperti tidak sabar-sabar nak rasa hingga saya terlupa nak ambil gambar.. Berikut hasil tangan kreatif beliau.. Layarilah blog beliau Alam Sari untuk sebarang resepi atau tempahan..

By Alam Sari

Terima kasih membahagiakan saya hari ini Sari Yusa

Segmen: Jowm Join Bloglist Eyryn Bercerita

Segmen lagi..
Meh join sini