Thursday, August 11, 2011

Puding Kastad Berkuah bikin repotttI!!Ada cerita nak saya kongsi. Semangat saya berkobar-kobar masa nak mula buat puding kastad berkuah ni.. Iyelah.. Skill di dapur saya sangat-sangat limit.. Jadinya sebelum Isya' dan mengaji, saya mulalah terkemut-kemut sorang-sorang rujuk resepi yang saya dapatkan dari Home Sweet Home. Iyo sapa lagi kalau bukan resepi K'Ummi cayang. Lama sungguh save file baru laaa ni buat waduhhh!.. Ketar-ketar gak tangan.. duk dak duk dak hati.. takot tak jadi.. hahaha.. Maka dengan berkat kesabaran tahap maksimum kui3.. siaplah juge.. senggih sorang-sorang.. puas sorang-sorang.. dan perasanlah saya sorang-sorang.. dengan senyum sendiri saya menunaikan kewajipan dan kemudian beransur layan diri zzzzzzzzzz...

Perkara pertama saya buat sebelum sahur ialah menuju fridge.. Arggghhh!! Tanjattt boboiii!!.. Tak keras!!.. Puding kastad tak keras!.. Hati kucewa.. huk! huk! Nak tanye sapa? Subuh pun belum kunjung datang.. huk!.. huk!..

Pepagi saya minta tolong kat K'Ummi huhu.. tak malu ko!.. Alah kata pepatah 'malu bertanya sesat jalan' ye dakkk.. Dan berbesarnya hati saya dapat huraian K'Ummi.. tapi dek saya ni tak reti.. rasa tak tau nak start oter macamana.. Kebetulan berhubung dengan Cik Puan Alam Sari berkenaan cheese tart, saya tanya juga padanya kui3.. kemudian dengan tawakal saya oter lerrr hik3.. waduhhh! waduhhh!! bikin repottt!.. Alhamdulillah.. jadi seperti ini.. Untuk mendapatkan resepi sila klik sini.Terima kasih K'Ummi dan Sari Yusa.

*p/s: Saya tiada stok ceri heheh

Ceciter Ben dan Azila

Tahniah dari saya untuk bakal Ayah dan Ibu, Ben Ashaari dan isteri Azila. Saya doakan kalian akan lebih bahagia dengan fasa hidup yang baru. Moga Azila dan kandungan akan sentiasa berada dalam keadaan sihat juga. Ben juga perlu lebih sihat untuk menjaga keduanya ye..

 

Makluman ini saya dapati dari blog Ben. Teruja kan Ben.. 

 

Tahniah sekali lagi dari saya..