Thursday, August 5, 2010

Lelaki pukul Wanita..

Pagi ini dengar rintihan seorang wanita dari Cheras yang kena pukul oleh teman lelakinya. Wanita tu ceritalah yang mereka akan melangsungkan pertunangan dan pernikahan lepas raya tahun ni.. Kira dilangsungkan sekali lah gitew.. Dan keluarga kedua-dua belah pihak pun dah maklum tentang perancangan ini. Maknanya tak ada halangan lah kan untuk mereka teruskan hubungan. Tapi atas sebab-sebab 'internal' antara mereka berdua yang kita tak berapa nak maklum, 'Si LELAKI MEMUKUL WANITA' tersebut!! Wahhh!! Boleh gitu?!! Belum jadi "SUAMI" tu.. Kenapalah sampainya hati memukul wanita wahai lelaki..
Pada aku lah, atas alasan apa sekali pun, tak selayaknya orang perempuan di pukul oleh lelaki.. Upayanya orang perempuan ni takat manalah lelaki oiii.. Kalau dalam ertikata nak 'mengajar' pun, takyah lah pakai pukul-pukul bagai.. adoiaiii.. Bincang boleh.. Wakil boleh.. Orang tua boleh.. Banyak lagi cara yang boleh dipakai wok..
Ni lah kita ni ada akal, gunakanlah.. Orang perempuan hati-hatilah mencari suami yang akan jadi teman hidup selamanya untuk kita.. Kalau ada senang jengok-jengoklah blog Kriteria Lelaki Soleh. Bila hal macam ni jadi pada kita, haaaaaa.. HOSPITAL NO. 2!! BALAI NO. 1!! aaaaaa.. Lain-lain ceta boleh! Nak ampun ker.. Nak kenen balik ker.. Boleh!! COURT ceta.. Lain tempat takkk sesuaiii wokeyyy!!..

gambar google