Tuesday, November 1, 2011

Bubur Jagung dengan Sago/Sagu

'Gembira rasa di hati.. Bila kau datang kepada ku..' Eh! Eh! menyanyi bagai.. hik.. hik.. hik.. Ni lah kannn.. Buat julung-julung kalinya saya berjaya menghasilkan Bubur Jagung dengan Sago/Sagu ni.. lalalalalalalalalalalalalalalalalala..
Pernah terjadi kejadian tak diingini u, bila buat tapi tak jadi macam ni.. Lama juga ya saya memendam rasa  untuk mencuba kali kedua hihihi.. Saya buat Ahad lalu.. Kalian boleh rujuk resepi dari blogger masakan tersohor Kak Ummi Zaihadi Home Sweet Home untuk resepi asli..


Bahan-bahan: Frozen jagung manis, sagu, susu cair, gula, garam dan air.

Cara-cara: Rebuskan jagung hingga lembut. Tambahkan gula. Kemudian masukan susu cair diikuti sagu yang telah dicuci dan ditos. Tambahkan sedikit garam dan masak hingga sagu berubah jernih.



Manisssssssssssssssssss!!!

7 comments:

  1. jagung my favourite. sedapnyaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. zuwaidah ~ kelasss sedappp Kak Zu nyum! nyum!

    ReplyDelete
  3. suka, peberet nie bubur jagung dgn sagu..mkn pnas2 nyum..nyum..

    ReplyDelete
  4. Mrs Lurve ~ best kan! lagi best sebab cubaan kali ke dua ni berjaya ;-)

    ReplyDelete
  5. cikhoneybee suka mkn bubur jagung ni.. huuuish!! trliur :P

    ReplyDelete
  6. CikHoneyBee ~ Suka juga ya.. Memang sedap bubur ni :)

    ReplyDelete