Monday, April 25, 2011

Name tag

Dah lama tak sekolah.. Dah jadik Mak Orang pon.. Bila dapat pakai name tag camni.. STUDENT eaaa..  jangan mare.. bangga weiii.. hik3.. Cam balik budak.. huhu.. Kalau dengan kengkawan seangkatan yang sekepala sejiwa seraga.. kerek weiii!!!.. "Ko ade?!!".. hik3.. Saje je.. Layannn..


Yang bintang besau tu idak ler derrr.. nak mention gitew.. ahaks!.. Ni mokcik mase ALUMNI SDJ gak.. Best wo!.. Ex-SDJ bila mau bergader-gader?!!.. Roger mokcik eikkk!..

Psssstttt!!! Indera Putera.. I'm Oeya CINWA.. and.. I'm SWEET POTATO.. wahahahahahahahahahahaha :D 

SDJ Jubli Emas 50th Anniversary Gala Dinner

Google

Ni pon satu lagi cerita yang mokcik lewat kongsikan di sini.. Pon gara-gara skodeng blog Indera Putera..
19 hb Feb 2011 lalu mokcik menghadirkan diri ke majlis SDJ Jubli Emas 50th Anniversary Gala Dinner yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa PERSADA JOHOR..
D.Y.M.M. Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar dan D.Y.M.M. Raja Zarith Sofiah berkenan berangkat ke majlis ini..
Antara bekas-bekas pelajar SDJ yang kini bergelar artis dan hadir pada majlis tersebut ialah Amy Search, Ijam Medicine dan Awang BPR.. Mokcik pulak semeja bersama rakan-rakan gadis Melayu.. cewahhh!..
Memang taw!.. bila dah berbelas-belas taon tak jumpe.. macam tak cukup ari nak borak.. perubahan fizikal kompom laaa ketara.. lagi.. yang dulu bak 'lagenda budak setan'.. ade yang jadi Mejar.. pramugara.. memacam laaa owg 'ada-ada' diaorg jadik.. Alhamdulillah.. Sempat collect contact number laa kannn.. Moga akan terus berhubungan..
Indera Putera ceritakan di blog beliau di Satu lagi kenangan terindah.. Kami pernah belajar di sekolah yang sama.. tahun saja yang berbeza..


By Indera Putera

By Indera Putera

Kalau tengok di Facebook.. lebih lagi meriah.. iye la.. memasing nak mengabadikan kenangan.. mase tu la.. "eh! ni si anu kan..".. "laaa kita satu sekolah ghuper nyerr..".. dan memacam lagi lah.. 
Moga bertemu lagi.. Sayang semua.. Jafarian & Jafarina..

Percutian ke Bandung


Tak cerita pulak sebelom ni tentang mokcik mengikuti rombongan Cek Kiah ke Bandung, Indonesia heheh.. Kira cerita basi kot nih.. alahh tak kesah lah.. Ni pon teringat sebab skodeng blog Indera Putera heheh.. 
Kalau i buat tittle "Oh Oeya dan Indera Putera bercuti di Bandung" Wah!!! Luar biasa!! Bisa aktif kembali Tangkuban Parahu!! Gempakkk segenap SDJ weiii!!! wahahahaha!!..
Tengok ni!.. Sama kan?!!..

Tak sangka sama pulak dengan Indera Putera yang diceritakan dalam blog beliau mengenai percutian tersebut di sini.. Memang biasa berlaku perkara yang tak diduga kan.. Masa mengikutinya dan rombongan saja yang berbeza.. Rombongan sekolah ade tak eikk wat sampai ke Bandung heheh..