Thursday, April 7, 2011

Hidangan makan malam paling ringkasss!

Yaa.. yaa.. yaa.. jangan tak tau.. Hidangan makan malam paling ringkas ialahhhhhh.. "Hidangan yang dibeli!!!".. heheh.. Soweyyy.. soweyyy lima loriii.. hehehehe...
Mokcik malam tadi tak masak.. Mokcik gi Jusco.. Alahhh mokcik selalu wat keje nih!!.. hahahaha.. Layan mata jom tengok mokcik makan ape.. enak bangettt.. ngencesss!!.. nek ora coyo.. mareng Jusco tuku ndok!!..

Unagi Don + Sushi + Yakult
Beraper punyerrr malasss daaa.. sampai air kat dapo pon tak mau capai.. adoiaiii.. anak aku Adam dengan niat memotong hai.. "no green tea meh?".. adeiii.. maleh laa Mama.. nasibbb.. nasibbb.. kui3

Hari ini semuanya akan selesai III

Semalam aku ade post ceta I dengan ceta II.. Untuk makluman dan berkongsi gembira.. Sahabat aku tuu dah diberi kemenangan mutlak.. Alhamdulillah.. Kenduri doa selamat telah dirancang bakal diadakan.. Mudah-mudahan dia akan lebih yakin selepas ni.. kehidupan sebenar-benar baru baginya.. Aku sayang ko beb.. Sama-samalah kita mendoakan dia akan diberkati dunia dan akhirat.. dilindungi dan rahmat ALLAH sentiasa dengannya, Amin.

Amboiii... bonot-bonot nyerrr..

Aku kalau nampak sesuatu yang montel-montel.. tembam-tembam.. bonot-bonot.. eiii gerammm.. heheh.. macam anggur ni.. heheh.. gerammm takkk??!!..
Walau ape pon warna nyerr.. jenis nyerr.. dari maner datang nyerr.. aku tetap panggil anggur aje.. atau bahasa tak Jawa nyerr grape.. tapi.. masa aku beli tertera di stickers Australia Red Globe.. ahhh kelasss pikir aku kui3.. ohhh ni nama jenis anggur nyerr.. baru tau aku nih.. huhuuu.. ketinggalan lagi hik3.. tak kesahlah.. yang penting sedap dimakan dan baik untuk kesihatan.. Meh share sikit khasiat anggur..

Dari Google
Dari Google
Menjaga Kesihatan Kulit


Kebanyakan wanita berasa kulit mereka kendur dan berkedut selepas berjaya menurunkan berat badan. Menurut pakar kesihatan, menurunkan berat badan dalam masa yang singkat tidak baik, kerana tindakan itu akan mengakibatkan masalah kulit. Namun, dengan makan buah anggur banyak-banyak, keadaan kulit dapat diperbaik.
Lemak di bawah kulit akan hilang dalam proses menurunkan berat badan. Hal ini mengakibatkan kulit kehilangan sokongan. Selain itu, masalah kulit juga berkait rapat dengan tahap kegemukan dan kecepatan proses menurunkan berat badan. Biasanya, seseorang itu, semakin gemuk semakin kendur dan berkedut kulitnya selepas berat badannya turun.
Menurut pakar bidang ini, kerana kulit secara semulajadi mempunyai keanjalan, masalah tersebut boleh diatasi dan kulit dapat dipulih. Tetapi, penuaan kulit akan memainkan peranan negatif kepada proses pemulihan tersebut. Oleh itu, untuk mengelakkan kedut berlaku selepas berat badan turun, langkah terbaik adalah tidak menurunkan berat badan terlalu banyak. Selain itu, kita juga perlu menjaga kulit dalam kehidupan seharian serta menahan diri daripada terkema matahari. Ini dapat melambatkan proses penuaan kulit. Di samping itu, banyak makan buah anggur, epal, tamato dan lobak merah akan mengelakkan kulit daripada kendur dan berkedut
Assalamualaikum. Selamat pagi.. Salam sejahtera.. Salam bahagia.. Aku sihat alhamdulillah.. Moga kalian juge sihat.. Senyum dulu ape-ape hal.. Doakan diri sendiri dulu.. Doakan untuk orang-orang tersayang dulu.. Bersangka baik ye kita sepanjang hari ni.. Jumpa di maya nanti ye.. Sekarang aku mau gi sarap.. Assalamualaikum.