Friday, March 23, 2012

Karipap Roti Inti Kentang


Assalamualaikum.. Salam Jumaat.. Semoga semua sihat sejahtera dan bahagia..
Cubaan pertama saya hasil google :-)


Bahan kulit: Roti dan telur

Bahan Inti: Kentang (potong dadu), serbuk kari, bawang besar, bawang putih, garam, gula, minyak masak dan air.

Caranya
Tumis bawang besar dan bawang putih hingga kekuningan. Kemudian masukan serbuk kari dan tumis lagi. Masukan kentang diikuti air dan tambahkan garam dan gula. Kacau sebati hingga air kering dan kentang empuk. Ketepikan dan biarkan sejuk.
Ambil sekeping roti dan letakan di pencetak karipap. Kemudian masukan inti yang telah sejuk. (Sama kaedah membuat karipap biasa).
Celupkan karipap roti ke dalam telur dan goreng. Saya tak letak garam pada telur kerana diletakan inti pada roti tersebut.

Hahaha..!! Ain dan Huda

Huda :     "Mak ada tinggalkan 'kain' untuk Alang."

Ain :        "Kain?!.. Kain apa?!."

Huda :     "Kain untuk dilipat."

Ain :        "Hahaha..! Ingatkan kain apa tadi.. Ingatkan kain pasang    
                 kerr.. hahaha..!"

Hahaha!! Hahaha!! Hahaha!! Huda.. Huda.. Spontan betul kamu :D