Tuesday, November 29, 2011

Oh! Hujan

Hujan lebat kat Taman Johor Jaya ni.. Kerja banyakkk.. Urusan luar pejabat jadi perlahan.. Mata ni pun bukan terang sangat memandu dalam hujan begini.. Bertambahlah perlahan.. Alon-alonnn..

Hujan-hujan gini sedapnya apa?.. Tidurrr.. krokkk!.. krokkk!.. Dengkurrr!.. hihi.. Hujan-hujan gini sedap pekena kopi pekat panasss.. Hujan-hujan gini sedap layan jemput-jemput ikan bilis cicah sambal tumisss.. Hujan-hujan gini enak-enak layan ubi rebus dengan ikan kering dan sambal tumis ikan bilisss..

Aaaaarrrgggghhh!! Semua takde sekarang nih!.. Takde yang menyedapkan tekak.. Takde yang mengenakan rasa.. huhuuuuu..

Semoga 'dia' selamat

Salam Maal Hijrah.. Semoga bertambah keimanan dan taqwa untuk kita semua.. Doa awal dan akhir tahun ditunai sudah.. Tiada cuti untuk saya semalam.. Hanya cuti makan siang.. Alhamdulillah.
Pagi semalam saya terperanjat!.. Terkejut!.. Ishhh!!.. Takut!.. Kemalangan berlaku 'live' depan mata.. Lampu isyarat merah di Taman Desa Tebrau, JB saya berhenti dan jadi peserta pertama digarisan.. Tiba-tiba terpandang objek melambunggg!!.. Dannnnnn.. Bukkkkkk! Seorang lelaki terhempas ke bumi.. Mengelitikkk!!!.. Erkkk!!!.. Berkerut dahi ni!.. Erkkk!!!.. Saya nampak seorang lelaki lain menunjukan isyarat 'telefon' kepada seorang pemandu.. Lampu isyarat bertukar hijau, saya dengan amat perlahan teruskan memandu.. Dengan kerut wajah, pandang juga lelaki terhempas yang sudah tidak bergerak.. Saya tinggalkan kemalangan tersebut kerana keadaan di tempat kemalangan sudah mulai tegang.. Masing-masing mula turun dari kereta.. Untuk tinjau.. Untuk bantu.. Untuk record dan up load.. Untuk catat nombor plat.. Saya tak pasti.. Saya betul-betul tak tahu bagaimana kemalangan tu terjadi.. Semoga 'dia' selamat..