Wednesday, July 6, 2011

Blog Aku Tetap Aku dengan Sensitif itu penting

Menjengah blog Mohd Sukur Ibrahim atau Aku Tetap Aku pagi ini dengan entri Sensitif itu penting telah 'membangunkan' mokcik.. Hakikatnya pada mokcik sendiri.. Memerhati dengan keinginan yang kuat untuk mengetahui bagaimana kejayaan tersebut dikecapi mereka terutama sahabat atau kenalan sendiri.. sensitif begini penting menjadikan kita lebih positif.. lagi jadi suatu pemberi semangat.. Kejayaan 'mereka' ini jadi inspirasi.. tapi tak gunalah kalau kita setakat dok 'menunggu' tanpa usaha.. buang maso yo..

Mokcik kongsikan juga pandangan mokcik mengenai entri tersebut..

Blogger  
 
Oh Oeya said...
bagus berfikiran positif begini Sukur.. pernah seseorang kata pada mokcik..  
"kalau kita mau 'ong'.. kita mau dekat dengan itu 'ong' punya orang.. hopefully tempias itu 'ong' punya orang, dapat, kalau tak banyak, sikit kat kita.."  
kenyataan ini kita tafsir dengan fahaman positif kita dan kemudian usahakan.. kita ada demand.. demand juga bakal memaksa kita untuk tidak malas dan 'membangunkan' kita.. tidak selalu rezeki datang bergolek-golek tanpa usaha dan kerja-keras..  
Tahniah Sukur.. fikiran sebaik ini bakal impak yang cerah untuk masadepan awak.. Amin.
July 6, 2011 11:50 AM

Terlepasss!! GEGAR BLOG JULAI 2011


Terlepasss laaa pulakkk join gegarrr kali ni! Tak rezeki mokcik.. takpelah.. mokcik teruskan.. Untuk join klik Gegar blog Julai 2011 .. Kreatif Ben nih..
Kita tak tahukan kenapa seseorang create blog?!.. Tujuan create blog.. Tak kisahlah blog berbentuk macamana.. Ada yang jelas membawa maksud menjalankan perniagaan.. Menambah pendapatan dengan Mr Nuffnang heheh.. Mokcik selalunya 'mengisi' blog dengan aktiviti, kesukaan atau  luahan emosi je heheh.. Kekadang tu, jujurnya, untuk mokcik syok sendiri hi3.. Iyelah mokcik ni bukan ade skill sangat menulis hik3.. Selain itu dapat juga mengerat dan menambahkan silaturahim.. Bersikap positif pilihan semua kan.. Kalian pulak sebab apa ye create blog?!..
Boleh jadi idea Ben tak eikkk soalan nih heheh.. Berharaplah pulak kui3.. Meski sudah terlepas menyertainya mokcik suka dengan blog Ben yang menganjurkan segmen camni.. Kekadang kesibukan menghalang untuk mokcik menyertai segmen.. Moga berkesempatan dilain masa :)

Exclusively at Net-a-Porter. Coach Classics.‏

By Coach

By Coach

 Visit Coach