Thursday, June 30, 2011

Azna Rizan Mohamad

Jam 23.57 pm (29 Jun 2011)

30 Jun 2011

Assalamualaikum.

"ALLAH selamatkan kamu.."
"ALLAH selamatkan kamu.."
"ALLAH selamatkan sayangku Azna Rizan.."
"ALLAH selamatkan kamu.."


"Happy b'day my dear.."
"Semoga dipanjangkan usia dan bahagia.."
"Dilimpahi rezeki.."
"Bertambah beauty.."
"Diberkati dunia dan akhirat.."
"Sayanggg u muahhh!!"
>3 >3

Double boil green apple

Sediakan sebiji epal hijau, belah dua dan buang biji/empulur epal.. Ambil seketul kecil yellow rock sugar dan letakan di bahagian empulur tadi..


Kemudian satukan semula kedua-dua bahagian epal yang telah dibelah dua tadi seperti ini..


Kaedah 'double boil' digunakan yang menggunakan 'ceramic pot' atau 'double boil jar'.. Masukan epal kedalamnya dan tambahkan air berukuran separuh dari epal tersebut..


'Double boil' epal hijau ini selama satu jam..

 

Epal akan terhasil seperti ini selepas satu jam..

  

Asingkan jus epal untuk diminum terus dan epal tersebut dihancurkan untuk dijadikan sos epal..

  

Sos epal ni sedap dimakan bersama oat dengan ditambahkan sedikit serbuk kayu manis..

Pelangi

Pelangi..






Adam capture dalam perjalanan pulang dari Sek. Agama.. Ngelat gak dak ni.. Tak mau orang tau dia lambat snap dia 'tak mau' laa konon pakai single snap huhu..  Nak menang gak tu.. iyolahh Adam..