Monday, November 15, 2010

Mihun pantang

Layan mihun pagi minggu.. ni mihun pantang.. ahaksss.. bukan ape.. takde bahan istimewa pon.. sekadar sarapan biase kerana Adam bakal menghadiri jamuan yang mungkin nanti makanannya lebih hebat dari biasa.. gaknye le.. tapi biasanya macam tu la.. Mak Dik tak berapa gemar sarapan macam ni.. 'tawar'.. hahahaha.. tapi sambal kicap 'import' dari rumah Abah aku sajikan pada Mak Dik untuk menjemput selera dia.. Baru boleh makan dia.. hahahaha sian sungguh..


Bahan-bahan
  • Mihun
  • Kucai
  • Lobak Merah
  • Goji
  • Telur
  • Bawang putih
  • Sesame oil
  • Garam
  • Minyak
  • Air

Cara-cara
Rendam mihun. Tumis bawang putih. Masukan telur. Kemudian masukan lobak merah dan kemudian kucai. Diikuti goji. Tambahkan sesame oil. Kemudian barulah masukan mihun dengan sedikit air dan tambahkan garam secukupnya. Senangkan..

No comments:

Post a Comment