Wednesday, August 3, 2011

Senaman Regangan

Saya nak 'kejut'kan diri.. Saya type senaman regangan dan di sini saya dapat jawapan.. Jom senam jap!


Saya tak buat sampai No. 12 kot.. Nanti Boss tercengang pulak!.. heheh..

5 comments:

  1. Salam Oeya..re: kastad jagung x keras tu apasai x mo eh? Kacau sampai likat dan berkilat tak? Biasanya kalau akak buat, letak dlm freezer 2 - 3 jam pun dah ok keras. Maybe lembik sangat agaknya ek... xtau la akak nak cari masalahnya sbb x tengok Oeya buat...hehe. Biasa, kacau sampai pekat berkilat. Kalau nak test dah masak ke tak tepung jagung/kastad tuh...ambil apa2 loyang/bekas alluminium, basahkan, letakkan sikit atas loyang tuh..biarkan sejuk sekejap, jika boleh ditolak kastad tu dan x melekat sgt pd loyang, tandanya dah masak tepung tu..so boleh tutup api dan tuang dlm acuan laa..itu jek la tipsnya sbb akak x tengok rupa adunan yg Oeya kacau tu..hehe

    ReplyDelete
  2. mungkin berkilat yg K'Ummi maksudkn kita x cukup kilst ker eikk..
    atau agak2 brape lama nak kacau sblom masukan susu sejat.. 1/2 jam?..
    aduhhh tulun K'Ummi..
    nk bwk blik kg ptg ni kui3..
    Kuah membanggakan hik3..
    kastad pulak x jadi huk2..

    ReplyDelete
  3. Salam Oeya...selamat berbuka dan selamat menikmati weekend. Kak Jun belum balas email....sorry ya. Dh siap baju raya?

    ReplyDelete
  4. Salam K'Jun. Terima kasih K'Jun. Takpe, setia menanti :)
    Baju raya beli siap aje, pun belum beli lagi :)

    ReplyDelete
  5. K'Ummi.. kita masak semula kastad tu :D
    Kebetulan berhubung dgn Sari Yusa berkenaan cheese tart, kita tanya juga tentang kastad ni minta pendapat :)
    Alhamdulillah jadi.. maknanya tak cukup masak dn kilat.. lain masa kita cuba lagi..
    Terima kasih K'Ummi :)

    ReplyDelete