Thursday, April 5, 2012

Mi Goreng Bayam

:: Yang senang-senang saja.. Yang penting kita bahagia..  ::


Bahan-bahannya: Mi kuning, bayam, lobak merah, bebola ikan, telur, bawang putih, garam, minyak masak, minyak bijan dan sedikit air.

Cara-caranya: Cuci mi, tos dan asingkan. Tumiskan bawang putih hingga kekuningan. Kemudian masukan telur. Tuangkan sedikit air dan kacau. Kemudian masukan mi diikuti bebola ikan, lobak merah dan bayam. Tambahkan garam dan minyak bijan. Kacau hingga masak dan sedia dihidang.


:: 3S Senang Segera Sedap ::

14 comments:

  1. Wah! Nampak sedap! Resipi sendiri ker?

    ReplyDelete
  2. logorithm ~ Ya.. sangat senangkan.. sedap juga.. apatah lagi u penggemar bayam :-)

    ReplyDelete
  3. SHAFIQ HASHIM ~ Sedap.. Memang dah time lunch kan.. selamat menjamu selera :-)

    ReplyDelete
  4. nak nak sikit! kelaparan dah ni

    ReplyDelete
  5. Iam Yanty ~ hihi.. siannya dia.. jauh la sayang nak hantar ;-)

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhhhhhh
    sangat nyami...
    oh oeya
    ahad nanti free??
    jom le majlis kawin ayu di kulai.. taman putri..

    ReplyDelete
  7. Eh, tak pnah jumpa lak mee cara gini, bolehlah jamu kita nanti ya..

    Ops!Majlis kahwin Ayu??? tengok komen kat atas, biar betul Ayu tu, hihi

    ReplyDelete
  8. Citarasa Rinduan ~ Sedap mi ni Ayu.. cubalah ya :-)
    Oh! Kak Yus ada inform insyaAllah ya.. ada 2 wedding hari tersebut ;-)

    ReplyDelete
  9. Sari Yusa Ibrahim ~ Jumpa di sinilah hihi.. InsyaAllah Sari :-)

    Erkkk.. hihi :D

    ReplyDelete
  10. yum yum sedap n berkhasiat lagi, mummy nak cuba lah Oeya,TQ :-)D

    ReplyDelete
  11. lagi satu Oeya mummy suka Yr header gam bar library tu look so gothic..... hehehe mummy like

    ReplyDelete
  12. mummy Ayda ~ Terima kasih sudi singgah :) Masakan Oeya memang yang begini saja hihi.. Bolehlah cuba, manalah tau kena dengan selera ;)

    Header kegemaran tu Mummy Ayda.. Beri motivasi pada diri sendiri sebenarnya tu :)

    Salam kenal ya :)

    ReplyDelete
  13. i am hungry now,,,,,
    nice blog ^_^

    ReplyDelete