Saturday, March 26, 2011

Mi Sanggul Tanpa Goreng

Dalam al kelam kabut aku sediakan menu nih.. wakaka.. ade cerita di sebalik nyer hi3.. adoiai.. anakkk.. anakkk.. kena 'goreng' aje mak nyerrr nih.. ki3.. sip baek laa aku ni mak nyerr.. ha3.. Sebenarnya aku nak masak nasi berlauk tauge goreng dengan tofu telor dan salmon steam.. lain ari le jawab nyerr.. Meh jengah..



Bahan
Mi Sanggul
Taugeh
Tomato
Goji
Tauhu pok
Udang
Kicap soya pekat
Bawang hijau / bawang India
Bawang putih
Garam
Gula
Minyak masak
Minyak bijan

Cara
Celur mi, tos dan asingkan. Tumis bawang hijau dan bawang putih. Kemudian masukan udang, diikuti tomato, tauhu pok, taugeh dan goji. Masukan mi. Tambahkan kicap soya pekat dan minyak bijan kemudian kacau. Sedia dihidang.
Selamat mencuba dan selamat beramal..


No comments:

Post a Comment