Sunday, October 24, 2010

Seaweed Wheat Noodle lagi..

Pagi ni plan buat Seaweed Wheat Noodle ala vegetarian je.. Adam pulak request tambahkan udang.. Iyo lah nak.. Macam kena turut perintah Sultan dah Mama nih.. Apa pon Mama ok ok ajaaa.. Asalkan kita happy kannn.. Meh tengok macamana nak hasilkannya..


Semua Foto Hakmilik ohoeya858.blogspot.com
Bahan-bahan
Seaweed Wheat Noodle
Lobak Merah
Kucai
Telur
Udang
Bawang besar (Hijau) / Bawang India
Bawang putih
Miso soyabean
Garam
Olive butter
Minyak untuk goreng udang
Air untuk celur noodle

Cara-cara
1) Celur noodle hingga lembut. Angkat dan toskan air.
2) Goreng udang (kaedah deep fried). Asing dan toskan minyak.
3) Tumis bawang putih dengan olive butter. Masukan bawang besar setelah bawang putih kekuningan. Masukan miso dan tambahkan sedikit air. Setelah miso cair, masukan telur. Kemudian masukan lobak merah dan kemudian kucai. Kacau dan masukan udang yang telah digoreng. Kemudian barulah masukan noodle dan tambahkan garam secukupnya. Gaul sebati semua bahan dengan noodle dan pastikan rasanya memuaskan hati. Sedia untuk dinikmati.
"Sesungguhnya senang dan selamat untuk dicuba"

2 comments:

  1. haha.adam siap request tambah udang ye? hehe... klu mama die tuh.. kurang2 kan yer.. bahaya makan udang bebanyak.. hehe

    ReplyDelete
  2. iyolah anak omak..

    t q aibaks beri ingatan pd kite :)

    ReplyDelete